قالی ایرانی با سال های قدمت و پیشینه سرشار از طرح ها و نقش و نگارهای متنوع و هنرمندانه ای است که در همه جای دنیا قالی ایرانی را با این طرح و نقش ها می شناسند و باعث فخر و مباهات هر ایرانی می باشد.

ریشه ي طرح هندسی را باید در روستاها و ایلات و عشایر ایران جست و جو کرد، چرا که بافندگان این مناطق، بدون استفاده از نقشه هاي از پیش آماده شده، تنها با مشاهده طبیعت و موجودات وگیاهان پیرامون خود، دست به طراحی ذهنی زده اند و طرح هاي زیبایی را به وجود آورده اند.

در این فرش ها، با توجه به ابتکار و خلاقیت، شکل هاي هندسی گوناگون (لوزي، مربع، مثلث، هشت ضلعی و …) و خطوط صاف و شکسته با یکدیگر ترکیب و طرح هاي متنوع فراوانی را ایجاد می کند. از انواع این طرح ها می توان به هندسی اسلیمی (شاخه شکسته)، هندسی خاتم شیراز و…  اشاره کرد.

نکته ی حائز اهمیت در فرش های هندسی محل الحاق نقاط اصلی طرح و خطوط بافت فرش است که ممکن است دیدی عمودی، افقی و گاها مورب ایجاد کند و با رنگ های زیبا جلوه ای بینظیر داشته باشد. این فرش ها دارای نقاط مهم تقارن، اتصال و حتی گاهی ناهماهنگی های حساب شده ای هستند که ساختار شکنی هندسی را به دنبال دارد .  

فرش ماشینی با طرح هندسی از زیباترین اجزای دکوراسیون مدرن، وینتیج و حتی کلاسیک خواهد بود.
فرش ایرانی با تمامی نقوش زیبا و هنرمندانه ی خود عنصری جداکننده و عمق دهنده به فضاهای مختلف یک خانه است. با تضاد های رنگی میتوانیم یک محیط را به کاربر معرفی و به سمت مرکز های مورد توجه ی خانه هدایت کنیم. برای مبلمان با رنگ های شلوغ و پترن های متفاوت، فرش هندسی با طرح تکرار شونه و زمینه ی تک رنگ انتخاب مناسبی است. هندسه ی درون فرش حس پویایی و صمیمیت در محیط ایجاد میکند و از آشفتگی بصری در ذهن کاربر جلوگیری میکند.  رنگ های فرش ماشینی هندسی کاملا متنوع هستند و یا تمامی عناصر دکوراسیون شما ترکیب خواهند شد. گاهی میتوانید با داشتن محیطی بسیار شاد و رنگ های گرم از فرش هندسی با رنگ های خنثی استفاده کنید.  

خطوط فرش ماشینی شما کاملا با شخصیت شما در ارتباط خواهد بود و گاها دیده شده فرش های هندسی با خطوط شکسته و خشن در گالری ها استفاده می شود و در فرد خلاقیت را برمی انگیزد ولی در مقابل برای کتابخانه های آرام و سالن مطالعه ی بزرگ از فرش هندسی کاملا متقارن با خطوط گرد و شکل مربع جهت افزایش تمرکز استفاده می شود.